A Mitsubishi feleleveníti a Ralliart márkát és visszatér a motorsportba
 

A Mitsubishi halkan jelezte , hogy újraéleszteni fogja a Ralliart márkát. A japán autógyártó 2010 elején abbahagyta a Ralliart márkát, de a társaság legutóbbi eredménykimutatása során megerősítette, hogy a márka visszatér. A bejelentést kísérte a Mitsubishi Triton / L200 egyetlen képe, számos Ralliart alkatrésszel felszerelve. Feltehetően ez lesz az első modell, amelyet a Mitsubishi piacra dob az újjáélesztett Ralliart márkanév alatt.


Eredménykimutatása során a Mitsubishi hozzátette, hogy számos Ralliart alkatrészt és tartozékot mutat be, bár nem árult el túl sok részletet. Talán még ennél is fontosabb a Mitsubishi vezérigazgatójának, Takao Kato-nak a megerősítése, miszerint a vállalat újra belép a motorsportba.

"Azon ügyfelek számára, akik szeretnék megtapasztalni a Mitsubishi-nket, egyedi gyártmányú kiegészítőket dobunk piacra modellcsaládunkhoz, valamint visszatérünk a motorsport eseményeire szerte a világon" – mondta.


Egyelőre nem világos, hogy a Mitsubishi milyen modellel vagy modellekkel kíván visszatérni a motorsport világába, bár hangsúlyozta elkötelezettségét a plug-in hibrid hajtásláncok iránt, és mellékelt egy fényképet a Mitsubishi Outlander PHEV-ről, amelyet korábban Hiroshi Masuoka és Pascal Maimon versenyeztek. A Ralliartot eredetileg 1983-ban hozták létre Európában, és a rali-világbajnokságon vettek részt, több futamgyőzelmet és bajnoki címet szerezve. Ezt a márkát később a Mitsubishi nagy teljesítményű közúti autóinak jelölésére használták.

(forrás:CARSCOOP)


A vadonatúj elektromos SUV AIRTREK az Auto Shanghai 2021-en

Tokió, 2021. április 19

 

A MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) bejelentette, hogy a GAC. Mubishi Motors Co., Ltd. (GMMC) , az MMC kínai gyártási és értékesítési vegyesvállalata ma bemutatta az új elektromos SUV AIRTREK-et a 19. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállítás-on.
 

  

 

A vadonatúj AIRTREK egy "e-cirkáló terepjáró" koncepción alapszik, amely három kulcsszóra épül: "Elektromos (elektromos jármű)", "Bővítés (az élet örömeinek kibővítése autóval)" és "Kifejező (kifejezve a járművek MITSUBISHI MOTORS egyediségét ) ". Képet készít az EV-hez igazított fejlett kifinomultságról, miközben beépíti az MMC következetes tervezési identitását, amelyet a Dynamic Shield elülső tervezési koncepció képvisel, és úgy van kialakítva, hogy kifejezze a Mitsubishi járműtől elvárt erőteljes teljesítményt.
 


"Az AIRTREK-et SUV-ként fejlesztettük ki, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy korlátlan kalandokat élvezhessenek" - mondta John Signoriello, az MMC globális marketingért és értékesítésért felelős ügyvezető igazgatója. "A kizárólag a kínai piacra tervezett vadonatúj AIRTREK ez év végéig piacra kerül, mint a MITSUBISHI MOTORS kínai gyártmányának negyedik modellje. Ennek az elektromos járműnek a hozzáadásával célunk a fenntartható mobilitási társadalom megteremtése."

(forrás:MMC)
 

ÚJ LÉPÉS EGY SZÖVETSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN:
A GROUPE RENAULT MITSUBISHI MOTOROSNAK SZÁLLÍT MODELLEKET EURÓPÁBAN

 

Párizs, Tokió, Jokohama: 2021. március 102023-tól a Mitsubishi Motors beszerez két, a Groupe Renault által gyártott modellt Európa kiválasztott piacaira.
 A Groupe Renault és a Mitsubishi Motors Corporation a mai napon új lépést jelentett operatív együttműködésükben.
 A Mitsubishi Motors úgy döntött, hogy beszerez egy OEM-típusú járművet a Renault-tól, amelyet az európai piacon értékesít. 2023-tól a Mitsubishi Motors így két, a Groupe Renault üzemében gyártott "testvérmodellt" értékesít, amelyek ugyanazon a platformon alapulnak, de differenciálva, tükrözve a Mitsubishi márka DNS-ét.
Az újonnan piacra dobott Mitsubishi Eclipse Cross PHEV és a Renault által kifejlesztett testvérmodellek keveréke lehetővé teszi a Mitsubishi Motors számára, hogy versenyképesebb legyen a piacon.
 
"Nagyon örülök, hogy a Mitsubishi Motors új felállást épít Európában. A Szövetség célja a versenyképesség fokozása és az erőforrások hatékonyabb megosztásának lehetővé tétele mindhárom vállalat érdekében. Megközelítésünk együttműködő, kölcsönös tiszteletre támaszkodva egyértelmű szándék az egyes vállalatok teljesítményének növelésére, lehetővé téve az egyes vállalatok számára, hogy kamatoztassák saját erejüket, elkerüljék az erőforrások megkettőzését és javítsák a hatékonyságot "- mondta Jean-Dominique Senard, a Szövetség Működési Tanácsának és a Renault elnöke.
 
"A Mitsubishi Motors üdvözli a Renault OEM modelljeit az európai piacon, és végső soron az új ügyfeleket. A Mitsubishi Motors strukturális reformokat hajtott végre Európában 2020 júliusában bejelentett döntésével, mely szerint középtávú üzleti terveinkben az új autók fejlesztését befagyasztjuk az európai piac számára. Az OEM szállítási megállapodás azonban megoldást kínál számunkra az Európában kifejlesztett és gyártott új termékek kínálására - a folyamatos értékesítési üzletágunk mellett "- mondta Takao Kato, a Mitsubishi Motors vezérigazgatója.
 
"A Szövetségen belüli, szemléletes és értelmes projektekre összpontosító új megközelítésünk valósággá válik. Ez a pragmatikus, értékvezérelt kezdeményezés változást jelent majd üzemeinkben, partnerünk lábnyomában és az európai utcákon. Ez  gyönyörű projekt a partnerek elvárásainak tervezési, szabályozási és üzleti szempontból. Erre szánják a Szövetséget, és a Groupe Renault-nak nagyon örülünk, hogy hozzájárulhatunk történetéhez ezzel az új lépéssel. " - mondta Luca de Meo, a Groupe Renault vezérigazgatója.
 


A Szövetség 2020 májusi bejelentésének megfelelően a Groupe Renault, a Nissan Motor Co., Ltd. és a Mitsubishi Motors, a világ egyik vezető autóipari szövetségének tagjai, számos kezdeményezésen folytatják a versenyképesség fokozását és a három további növekedésének megvalósítását partnercégek saját vezető pozícióik és földrajzi erősségeik kihasználásával.


Az OUTLANDER PHEV 2020-ban lett Európa legnépszerűbb plug-in hibrid SUV-ja


Tokió, 2021. február 18 

A MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) bejelentette, hogy az OUTLANDER PHEV 2020-ban Európa legkelendőbb plug-in hibrid SUV-jaként zárta. 2020-ban összesen 26 673 darabot adtak el Európában, és az OUTLANDER PHEV lett az összes szegmensben a második legkelendőbb plug-in hibrid .
 


OUTLANDER PHEV
 
Az OUTLANDER PHEV a zászlóshajó modell, amely megtestesíti a MITSUBISHI MOTORS villamosítási, terepjáró és összkerék-vezérlési technológiákkal kapcsolatos szakértelmét. A jármű csendes, sima, de mégis erőteljes gyorsulást kínál, amely egyedülálló az elektromos járművek számára, környezetbarát technológiákkal. Az OUTLANDER PHEV-t a 2013-as bevezetés óta több mint 60 országban értékesítik, és globális összesített értékesítési volumene 2020 decemberére elérte a 270 000 darabot.
 
"Örömünkre szolgál, hogy az OUTLANDER PHEV-et számos olyan vásárló választotta Európában, ahol az emberek rendkívül környezettudatosak, és az elektromos járművek népszerűsége gyorsan növekszik" - mondta Takao Kato, az MMC vezérigazgatója. "Küldetésünk, hogy vonzó termékeket nyújtsunk biztonságérzettel az ügyfelek számára szerte a világon azáltal, hogy tovább erősítjük környezeti technológiáinkat és a 4WD technológiáinkat. Elkötelezettek vagyunk abban is, hogy 2030-as célkitűzésünkkel hozzájáruljunk a fenntartható társadalom fejlődéséhez - növeljük a fogyasztók arányát. villamosított járművek a teljes értékesítésben 50 százalékra, nemcsak plug-in hibridekkel, hanem EV-vel és hibrid EV-kkel. "
 
Az OUTLANDER PHEV EV-ként használható a mindennapi életben, és hibrid járműként használható hosszú utak során, így a járművezetők élvezhetik a motoros vezetést anélkül, hogy aggódnának az újratöltés miatt. A kétmotoros 4WD és az S-AWC (Super-All Wheel Control) rendszer kombinációja lehetővé teszi a nyugodt kezelést különböző időjárási és útviszonyok között.
 
A két fedélzeti, legfeljebb 1500 wattos áramforrás áramellátást biztosíthat a vontató akkumulátortól az elektronikus készülékekig szabadtéri szabadidős tevékenységek céljából, és vészhelyzetben megbízható áramforrásként. Mivel az OUTLANDER PHEV képes saját energiát előállítani, a vehicle-to-home (V2H) berendezéssel akár 10 napig is biztosítja az otthoni áramellátást egy teljes háztartásban, teljesen feltöltött állapotban és üzemanyaggal ellátva.

(forrás:MMC)

 

A MITSUBISHI MOTORS bemutatja a vadonatúj OUTLANDER tesztfelvételeit - A zászlóshajó SUV a vállalat robusztus történetére és örökségére épít -

Tokió, 2021. január 25.

A MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) ma közzétett egy videót a vadonatúj OUTLANDER-ről, amelyen végső hangolás és tesztelés zajlik. A vadonatúj OUTLANDER globálisan debütál február 16-án, és bemutatja a vállalat legújabb Super-All Wheel Control rendszerét. A vállalat úttörő összkerék-meghajtó technológiájával párosulva a csúcskategóriás SUV minden időjárási és útviszonyok között is magabiztos és biztonságot nyújt a vezető számára.
 


 
A vadonatúj OUTLANDER lendületet kapott, mivel a rendszer utolsó kalibrációit súlyos időjárási és útviszonyok között fejlesztették ki. Minden szempontból újratervezve és újragondolva a jármű nagyobb és merészebb lesz, mint az előző generációk.
 
Az évek óta bizonyított tudásbázissal Dakar sivatagaiban, valamint a világ rallypályáinak csúszós, szennyezett és hóval borított útjain a vadonatúj OUTLANDER a PAJERO / MONTERO terepjáró által kovácsolt örökségre épít. A mérnökök egy crossover terepjáró gyártására összpontosítottak, amely megtestesíti a MITSUBISHI MOTORS DNS-ét és az "I-Fu-Do-Do" termékkoncepciót, ami hiteles és fenséges. A vadonatúj OUTLANDER a legmagasabb szintű manőverezhetőséget és kiváló vezetési teljesítményt nyújtja.
 
"Mindent felhasználtunk a rally tapasztalatokból, hogy megismerjük a terepen történő vezetést, és hogy a legújabb Super-All Wheel Control technológiát alkalmazzuk az újonnan kifejlesztett platformunkon." - mondta Kentaro Honda, a járművezető főmérnöke  -  "Kifejlesztettünk egy új vezetési mód választót is, amely mindenkor és minden időjárási körülmények között magabiztos vezetést biztosít. Reméljük, hogy sok vásárló nagyszerű tapasztalatokat szerezhet a vadonatúj OUTLANDER fokozott vezetési teljesítményéről."

(Forrás: MMC)

A MITSUBISHI MOTORS kiadta az ECLIPSE CROSS újratervezett specifikációit - az új dizájn és a hajtás teljesítménye vezet a változásokhoz


Tokió, 2020. november 10.

A MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) ma bejelentette az új megjelenésű és jobban kezelhető ECLIPSE CROSS benzinmodell teljes árképzését és specifikációit. Ausztrália és Új-Zéland lesz az első ország, amely piacra dobja a járművet, majd Japán és Észak-Amerika piacai következnek. Az újratervezés finomabb közúti jelenlétet biztosít, és reagálóbb vezetési élményt nyújt lineárisabb kormányzással.
 
 
Az ECLIPSE CROSS legújabb iterációjával a mérnökök arra összpontosítottak, hogy javítsák a vezető kényelmét és a közúti vezetést.
 
"Meghallgattuk az ügyfeleket, és örömmel hozhatjuk forgalomba a vezetési élmény elegáns továbbfejlesztését azáltal, hogy kényelmet, technológiát és menetdinamikát kínálunk következő kalandjukhoz" - mondta Minoru Uehara, az MMC termékspecialistája.
 
A "Daring Grace" tervezési koncepciója alapján a tervezők kiterjesztették az első és hátsó túlnyúlást, hogy kifejezzék az ECLIPSE CROSS elegáns és dinamikus arányait. Az elülső fejlett dinamikus árnyékolási koncepciót alkalmazza, beleértve az új fényszórókat és a LED-es nappali menetlámpákat. Az újratervezett hátsó rész elegánsabb megjelenést kölcsönöz, ugyanakkor kifejezi egy SUV erejét és szívósságát. Az új, 18 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákkal kombinálva az ECLIPSE CROSS közúti jelenléte még kifinomultabb.
 
Az újratervezéssel 405 literesre nőtt a csomagtér, ami 18 százalékkal több az előző modellhez képest, annak ellenére, hogy a jármű teljes hossza csak 140 milliméterrel nőtt. Az általános aerodinamikai teljesítmény továbbra is csillagos marad a jármű elejének és hátuljának átformálásán keresztül.
 
A megnövekedett útteljesítményt az elektronikus vezérlésű 4WD rendszer teszi lehetővé a Mitsubishi jól bevált Super-All Wheel Control (S-AWC) rendszerével kombinálva. Az S-AWC integrált vezérlést kínál az aktív stabilitásszabályozáshoz (ASC), a blokkolásgátló fékrendszerhez (ABS) és az aktív irányításhoz (AYC) a fékerő és a nyomaték szabályozásához. Ezeknek a rendszereknek a finomhangolású hátsó felfüggesztéssel történő integrált vezérlése a mereven összekapcsolt hátsó felfüggesztésű kereszttag alkalmazásával a járművezető szándékához hűen viselkedik, és bőséges manőverezhetőséget biztosít.
 
A vezetők nyugalma érdekében az új ECLIPSE CROSS olyan vezetősegítő technológiákat alkalmaz, mint az adaptív sebességtartó automatika (ACC), az ütközéscsökkentő rendszer (FCM), a sávelhagyás figyelmeztetése (LDW), a vakfolt figyelmeztetése (BSW), sávváltó asszisztens (LCA) és az automatikus távolsági fény (AHB) válaszul az előre haladó járművek vagy tárgyak gyorsulására, lassítására vagy megállására. 5 csillagos ANCAP (Australasian New Car Assessment Program) besorolással jár, amely további nyugalmat kínál mind a magán utasok, mind a flotta vásárlói számára.
 
Az új ECLIPSE CROSS továbbfejlesztett információs és szórakoztató rendszerrel érkezik, amely segíti a sofőrök biztonságos közlekedését az úton. Az új 8 hüvelykes képernyő most a vezetőhöz közelebbi helyzetbe van felszerelve az érintőképernyő jobb működése és láthatósága érdekében. Az MMC what3words-szel összefogja az iparág első beépített offline navigációját is, amely integrálva van a TomTom ® műholdas navigációs rendszerbeAz Apple CarPlay és az Android Auto TM 7 kompatibilitás minden modell alapfelszereltsége. A színes Head-Up Display (HUD) az irányítópult adatait, riasztásait és navigációs jeleit mutatja be, amelyek segítenek a járművezetőknek biztonságos és gyors információszerzésben.
 
A mérnökök speciálisan a MITSUBISHI POWER SOUND SYSTEM rendszert is tervezték, hogy a lágy, élvezhető hangminőséget biztosítsák. A rendszer nagy teljesítményű, 510 wattos hangolású erősítőt és nyolc hangszórót tartalmaz, amelyek úgy vannak elrendezve, hogy illeszkedjenek az ECLIPSE CROSS alakjához.
 
A továbbfejlesztett információs és szórakoztató rendszer, a nagyobb kijelző beágyazott műholdas navigációval, az 1,5 literes turbómotor és az S-AWC teszi az ECLIPSE CROSS-t olyan autóvá, amely inspirálja tulajdonosait további felfedezésre és elérésre.
 
Specifikációs táblázat (ausztrál specifikáció)
  21 ELKÉPZŐ KERESZTEM
Hajtáslánc 2WD AWD
Súlyok
saját tömeg - kg 1 470 - 1 480 1,545
jármű össztömege - kg 2,100
bruttó kombinált tömeg - kg 3 700
Méretek - külső
teljes magasság - mm (tetősínnel együtt) 1,685
teljes hossz - mm 4,545
teljes szélesség - mm 1,805
vágány - elöl - mm 1,545
vágány - hátsó - mm 1,545
tengelytáv - mm 2,670
elülső túlnyúlás - mm 990
hátsó túlnyúlás - mm 885
hasmagasság - mm 175
megközelítési szög - fok 18.2
indulási szög - fok 27.9
rámpa áttörési szöge - fok 18.0
Méretek - rakomány
teherbírás (hátsó ülés felfelé)
- liter (VDA)
405
teherbírás (a hátsó ülés laposra hajtva)
- liter (VDA)
1,149 (tetőablak nélkül)
/ 1,172 (tetőablakkal)
férőhely - személyek 5.
Motor
Motor 1,5 literes benzin turbó
Terjedés CVT
elmozdulás - cc 1,499
tömörítési arány 10.0: 1
furat és löket - mm 75,0 x 84,8
maximális teljesítmény (kW @ rpm) 110kw / 5.500rpm
maximális nyomaték (Nm @ rpm) 250 Nm / 2 000 ~ 3 500 ford / perc
üzemanyag fogyasztás
- L / 100km (kombinált)
7.3 7.7
CO2 - g / km (kombinált) 165 174
Kerekek / gumik
kerék típusa Ötvözet
kerékméret 18x7,0J
abroncsméret 225 / 55R18 98H

 
Szín (ausztrál specifikáció)
Fehér gyémánt (új), Piros gyémánt, Villámkék (gyöngyházfényű), Ezüst metál, Titánszürke metál, Fehér, Fekete (gyöngyházfényű).
 
Elérhetőség
Az új ECLIPSE CROSS már elérhető Ausztráliában és Új-Zélandon.

 
A MITSUBISHI MOTORS-ról
A MITSUBISHI MOTORS CORPORATION egy japán Tokióban székhellyel rendelkező globális autóipari vállalat, amely versenyelőnyt élvez a terepjárók és kisteherautók, elektromos és dugaszolható hibrid elektromos járművek terén.
Amióta a Mitsubishi csoport több mint egy évszázaddal ezelőtt gyártotta első autóját, ambiciózus és gyakran zavaró megközelítést mutattunk be, új járműfajokat fejlesztve és úttörő csúcstechnológiákat fejlesztve. A MITSUBISHI MOTORS DNS-ében mélyen gyökerező márkastratégiánk olyan ambiciózus vezetőket vonzza, akik hajlandóak megkérdőjelezni a hagyományos bölcsességet és készek átfogni a változásokat. Ezzel a gondolkodásmóddal összhangban a MITSUBISHI MOTORS 2017-ben bevezette új márkastratégiáját, amelyet a "Vezesse meg az ambícióját" címszó fejez ki - a személyes hajtóerő és az előremutató hozzáállás kombinációja, valamint a márka és ügyfelei közötti folyamatos párbeszéd tükröződése. Ma a MITSUBISHI MOTORS elkötelezett az innovatív új technológiák, a vonzó formatervezés és a termékfejlesztés folyamatos befektetése mellett,
Az új ECLIPSE CROSS radikálisan új stílusokat tár fel és kibővíti a beépülő hibrid opciókat

 
 
Tokió, 2020. október 15.

 A MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) ma bemutatta az átalakított ECLIPSE CROSS-t, karcsú, sportos SUV megjelenéssel, vezetési magabiztossággal és jobb kényelemmel. Ezenkívül a modell egy plug-in hibri (PHEV) hajtásláncot fog hozzáadni a kiválasztott piacokon, hogy kielégítse a fenntarthatóbb alternatívát kereső ügyfelek diverzifikáló igényeit.
 

 • ECLIPSE CROSS benzin modellek (ausztrál specifikáció)
 
Az új ECLIPSE CROSS benzinmodell először novemberben jelenik meg Ausztráliában és Új-Zélandon, a PHEV változat 2021-ben lesz kapható. Mind a benzin, mind a PHEV változat ma Japánban kezdi meg az előrendelését, és még ebben az évben kapható lesz. Észak-Amerikában a benzin modell 2021 első negyedévében debütál; Jelenleg nem tervezik a PHEV modell hozzáadását az adott piacra.
 
"Attól a naptól kezdve, hogy elkezdtük újragondolni az új ECLIPSE CROSS-t, a fokozott útteljesítményt és a környezetbarát hozzáállást szerettük volna kezelni, mindezt kiemelkedő stílusban, amely ezt a terepjárót a következő szintre emeli" - mondta Minoru Uehara, az MMC termékspecialistája, aki az új ECLIPSE CROSS vezetéséért és létrehozásának elősegítéséért felelős. "A kortárs külső, valamint a kényelmes és okos belső tér mellett a MITSUBISHI MOTORS legendás Super All Wheel Control (S-AWC) rendszere biztosítja, hogy a sofőrök mindig irányítsák a következő kalandot."
 
Frissített design belülről
 
Az újratervezett ECLIPSE CROSS jelentős stílusjavításokkal rendelkezik, karcsú, sportos SUV megjelenést eredményezve. A Mitsubishi jármű még soha nem volt ilyen előrelépő, mivel az ECLIPSE CROSS a kifinomultságot a következő szintre emeli.  Az eredmény egy karcsú, stabil, előkelő és egyedi megjelenésű jármű.
 
A kezelőfelület a Mitsubishi Dynamic Shield tervezési koncepciójának továbbfejlesztett változatát fogadja el, amely kifejezi az erőt és a biztonságot. Egy új első lökhárító védő és a frissített könnyű elrendezés merész, dinamikus megjelenéssel egészíti ki az elülső kialakítást.
 
A karcsú sziluett egy újrafejelt nyílással és a hátsó ablakkal folytatódik, kifinomultabb SUV stílust adva, jobb hátsó láthatóságot, valamint jellegzetes és kortárs stílust eredményezve. Az ECLIPSE CROSS ikonikus háromdimenziós hátsó lámpái felfelé és befelé nyúlnak, és stabil és széles jelenléttel fokozzák a megjelenést. Az új csomagtérajtó élesen faragott hatszögletű kialakítása emlékeztet a vállalat ikonikus, hátulra szerelt pótgumiabroncs-alakjára, ötvözve a karcsú és elegáns stílust a terepjáró robusztus és megbízhatósági elvárásaival.
 

 • ECLIPSE CROSS benzin modell
  (ausztrál specifikáció)
 •  

 • ECLIPSE CROSS PHEV
  világosszürke bőr ülésekkel
  (japán specifikáció)
 
Az utastér belsejében egy új fekete belső tér ezüst díszítéssel és világosszürke bőrüléssel kínál kifinomultabb megjelenést. Az ajtókárpitok összehangolódnak az autóülés színével is, hogy kiváló minőségű, sportos belső tér legyen. Az ECLIPSE CROSS belső tere mindig is izgalmas és kényelmes időtöltési hely volt, az új változások pedig élvezetesebb és előkelőbb szintre emelik.
 
Az új, 8 hüvelykes okostelefon-link kijelzős audio (SDA) rendszer alapfelszereltségnek számít, így a sofőr jobban láthatja az információkat és könnyebben kezelhető. A képernyőt a használat megkönnyítése érdekében közelebb helyezték a vezetőhöz és az első ülésen ülő utasokhoz, és most a hangerő és a forgatógombok tartalmazzák a gyors áttekinthetőséget. A korábban több funkcióhoz használt érintőpadot eltávolították, hogy több tárhely legyen a középkonzolon.
 
Környezetbarát és dinamikus teljesítményre tervezték
 
A PHEV hajtáslánc legújabb kiegészítése optimalizálja az energiahatékonyságot és zavartalan vezetési élményt kínál. Az OUTLANDER PHEV, a világ legkeresettebb plug-in hibrid járműve sikerén alapul , az új ECLIPSE CROSS ugyanazt a kétmotoros 4WD PHEV rendszert használja az ECLIPSE CROSS alváz méretére és súlyára jellemző módosításokkal. Az egyedülálló PHEV architektúra egy első és egy hátsó nagyteljesítményű villanymotorból, egy nagy kapacitású meghajtó akkumulátorból és egy 2,4 literes MIVEC motorból áll, egysebességű bolygókerekes sebességváltóval, amely lehetővé teszi a gyors, csendes, de mégis a gyorsítást elektromos járművek.
 

 • ECLIPSE CROSS PHEV (japán specifikáció)
 
A PHEV változatnál a rendszer három vezetési mód közül automatikusan választ a különböző körülményeknek megfelelően: EV, sorozatú hibrid vagy párhuzamos hibrid. A vontató akkumulátor megbízható áramforrásként is használható szabadtéri szabadidős tevékenységek vagy vészhelyzet esetén, mivel akár 1500 watt energiát szolgáltat a fedélzeti konnektorból. Ha a jármű teljesen fel van töltve és üzemanyaggal működik, akár 10 napig is elláthatja az áramellátást az általános háztartásban a Jármű-ház rendszeren keresztül.
 
Az előző modellből átvitt ECLIPSE CROSS a vállalat 1,5 literes, MIVEC közvetlen befecskendezésű turbós négyhengeres motorjával is elérhető. Teljesen modern kialakítású, a MIVEC motor teljes egészében alumíniumból áll, és tökéletesen egyensúlyba hozza az erő és a hatékonyság látszólag különálló prioritásait.
 
A kompakt turbófeltöltő csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, de minimalizálja a turbókésleltetést a vezető-központú érzés és teljesítmény érdekében, míg a közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a turbófeltöltés kombinációja nagyobb hatékonyságot biztosít minden úton és a motor fordulatszámán. Nyolc sebességes, sportos üzemmódú, fokozatmentesen váltóművel (CVT) párosítva az új ECLIPSE CROSS optimalizálja a menetdinamikát, miközben alacsony fogyasztást is elér.
 
Bizalomgerjesztő vezetési öröm
 
A MITSUBISHI MOTORS S-AWC rendszere stabil kezelhetőséget és pontos irányítást biztosít, biztosítva a vezetők számára a magabiztosságot, hogy könnyedén meghódítsák az út körülményeit. Az első MacPherson rugóstag és a hátsó többkarú rugózás rugóit finomra hangolták. A megnövelt hátsó felfüggesztés abszorberekkel együtt az ECLIPSE CROSS biztosítja az S-AWC teljesítményét és jelentősen javítja a manőverezhetőséget.
 
A SUV sokoldalúságát a merész, jellegzetes dizájnnal ötvözve az ECLIPSE CROSS több globális díjat is elnyert, többek között a 2018-as Good Design Award-ot és a 2019-es RJC Az év autóját.
 
 

 


A MITSUBISHI MOTORS bejelentette középtávú üzleti tervét, amely kicsi, de gyönyörű a költség-racionalizálás és a jövedelmezőség növelésének elérése érdekében a fenntartható növekedés érdekében

Tokió, 2020. július 27.

A MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) ma bejelentette hároméves középtávú üzleti tervét (2020-tól 2022-ig), kicsi, de gyönyörű, hogy irányítási erőforrásait központi régióira és technológiáira összpontosítsa. Ez a terv a költségek racionalizálására és a jövedelmezőség növelésére összpontosít, hogy a terv hároméves időtartama után a fenntartható növekedést célzó szilárd menedzsmentalapot valósítson meg.
 
A Kicsi, de szép terv strukturális reformokon alapul, amelyek jelentősen csökkentik az állandó költségeket a termelési kapacitás optimalizálása, a regionális stratégia, valamint a termék / technológia stratégiák révén. E kezdeményezés keretében az MMC irányítási erőforrásait az ASEAN-régióra összpontosítja, ahol versenyképes. Az MMC emellett növeli jövedelmezőségét egyedi, versenyképes technológiáinak, például a PHEV, HEV és 4WD további fejlesztésével, valamint a Szövetség partnereinek technológiáit kihasználó élvonalbeli modellek bevezetésével. Ezen technológiák integrálásával az MMC olyan környezetbarát modelleket indít el, amelyek hozzájárulnak egy olyan társadalom kialakításához, ahol az emberek, az autók és a természet összhangban élhetnek.
 
"Stratégiánkat a teljes körű terjeszkedésről a kiválasztásra és a koncentrációra helyezzük át" - mondta Takao Kato, az MMC képviselő-vezérigazgatója. "Először is befejezzük strukturális reformjainkat és tovább erősítjük versenyterületeinket - végső soron egy olyan vállalati struktúra kiépítése érdekében, amely biztosan profitot termelhet ebben a félidős időszakban."
 
A terv főbb intézkedései a következők:
 • A fix költségek 20% -os vagy annál nagyobb csökkentése a 2019-es pénzügyi évhez képest, és a befektetések koncentrálása az alapvető régiókra és technológiákra a jövedelmezőség növelése érdekében
 • A menedzsment erőforrásainak összpontosítása az ASEAN-ra, és az ottani piaci részesedés több mint 11 százalékos növelése
 • Afrika, Óceánia és Dél-Amerika vállalkozásainak fejlesztése az ASEAN második pilléreként
 • A környezetbarát modellkínálat, például a PHEV és az EV megerősítése az FY2022 által bevezetett új modellek bevezetésével, valamint az ASEAN-ban az FY2022-től kezdődően új modellek, köztük SUV, kisteherautó és MPV bevezetésével.
 
A kicsi, de gyönyörű középtávú tervről további információt a következő címen talál:
 
 A MITSUBISHI MOTORS új ECLIPSE CROSS-t tervez, beépített hibrid hajtáslánccal is
 
Tokió, 2020. szeptember 17. 

A MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) a mai napon kiadta az első pillantást az újratervezett Mitsubishi ECLIPSE CROSS-ra. A vállalat első ízben bővíti az iparágban vezető plug-in hybrid (PHEV) hajtáslánc portfólióját a kiválasztott globális piacokon. Az új ECLIPSE CROSS a tervek szerint a 2020-as pénzügyi évben jelenik meg 1 .
 

 
A globálisan 2017-ben piacra dobott ECLIPSE CROSS a vállalat crossover terepjárója, amely egy kupészerű stílust ötvöz a SUV képességekkel. A frissített modell gyökeresen megváltoztatta az elülső és a hátsó kialakítást, így előkelőbb és energikusabb dizájnt hozott létre a karcsú SUV stílus kiegészítése érdekében.
 
"Az új kialakítás a MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT 2 -től merít ihletet, hangsúlyozva a SUV-örökségünk erejét és dinamikáját, miközben fokozza a kupé-szerű SUV tisztaságát és eleganciáját" - mondta Seiji Watanabe, az MMC Design divíziójának vezérigazgatója. "Az ECLIPSE CROSS az első lépés a Mitsubishi Design következő generációja felé, és még sok minden várat magára."
 
A motormodell mellett az MMC egyes piacokon az új ECLIPSE CROSS-szal bővíti a PHEV kínálatát. Az ECLIPSE CROSS a Mitsubishi OUTLANDER PHEV sikereiből merítve, amely a világ legkeresettebb PHEV 3 , világszerte több mint 260 000 darabot értékesít 4 , a második Mitsubishi PHEV lesz a piacon, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy tevékenységi körüket kibővítsék egy villamosított terepjáró.
 
1. Az MMC 2020-as pénzügyi éve 2020. április 1-jétől2021. Március 31-ig tart.
2. A  MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT egy teljesen elektromos nagy teljesítményű SUV prototípus, amely megfogalmazza, mit hoz az MMC az ügyfeleknek a közeljövőben.
3. Forrás: A MITSUBISHI MOTORS belső értékesítési adatai 2013 januárjától 2020 márciusáig
4. 2020 augusztusától
 100 éves az első Mitsubishi autó

2017. augusztus 21.

Éppen 100 éve, 1917-ben megszületett az első sorozatban gyártott japán személyautó, a Mitsubishi A-modell. A ma több mint negyven óriásvállalatból álló Mitsubishi-csoport a világ egyik legnagyobb és legkiterjedtebb ipari konszernje. Az 1970-ben önállóvá vált Mitsubishi Motors Corporation ennek a konszernnek a része. A következőkben röviden bemutatjuk a gyár és egyes modelljeinek a történetét.


 

img

1870-ben Yataro Iwasaki létrehozta saját kereskedőcégét három gőzhajóval. 1875-ben Iwasaki új nevet adott cégének: Mitsubishi Gőzhajó Társaság. A családi címer három gyémántja, valamint egy baráti család három tölgylevelet ábrázoló címeréből alakult ki az embléma, amely 1914 óta változatlan.


1917 Model A
Éppen 100 éve, 1917-ben a Mitsubishi-birodalom hajói után megszületett az első sorozatban gyártott japán személyautó, a Mitsubishi A-modell. Egy évvel később bemutatták a cég első teherautóját, a T-1 modellt.1936 PX 331936-ben a Mitsubishi elkészíti az első japán gyártmányú összkerékhajtású személyautót, a PX-33-at. Az elsősorban katonai felhasználásra szánt jármű prototípusába közvetlen befecskendezésű dízelmotor került.
 

1978 Colt (Mirage)1962-ben használta először a Colt nevet a Mitsubishi. 1978-ban a japán gyártó piacra dobta az Ausztráliában gyártott Mirage modellt, amely Európában Colt néven került forgalomba három- és ötajtós kivitelben. A Colt 2012-ig szerepelt a Mitsubishi kínálatában.

 
 

1987 Galant VR-41969-ben debütált a Galant, a Mitsubishi középkategóriás személyautója. Az első generáció Colt Galant néven futott, és limuzin, majd kupé karosszériával is megjelent. 1987-ben mutatkozott be a Galant összkerékhajtású sportos változata a VR-4, amely több generáción keresztül, egészen 2002-ig volt gyártásban.
 

1973 Lancer GSRA Mitsubishi alsó-középkategóriás autója, a Lancer 1973-óta képezi a kínálat részét. 1974-ben a Lancer 1600 GSR megnyerte a szafari ralit Kenyában. 1991-ben készült első ízben Lancer Evolution változat, amelyet a japán gyártó WRC versenyzésre készített, kétliteres turbófeltöltős motorral és össz-kerékhajtással. A sportsikereknek köszönhetően a Lancer EVO igazi utcai legendává vált, és az is maradt még jóval azután is, hogy a gyártó visszavonult a topkategóriás versenyzéstől.

 

1982 Pajero1973-ban a tokiói autószalonon bemutatták a Pajero koncepcióautót, majd 1979-ben a Pajero II-t. Ez utóbbiból született meg 1982-ben a sorozatgyártású Pajero. A premiert a nyolcvanas években számtalan rali siker követte, amelyek megalapozták a Pajero legendás hírnevét.


1986 L200Az L200 elődjét, a Mitsubishi Fortét 1978 óta gyártották. 1981-től már összkerékhajtású (4WD) kivitel is rendelhető. A pickup hamar népszerűvé vált, az eltelt időszak alatt bizonyította megbízhatóságát és sokoldalúságát.


A kilencvenes évek a sportosság jegyében teltek. A Mitsubishi ezekben az években készítette mára már kultikussá vált sportautóit, az Eclipse-t, a GTO-t, és az FTO-t.

1990 Eclipse1990 3000GT (GTO)1994 FTO

   

2003 Outlander (Airtek)Az első generációs Outlander 2001-ben került piacra japánban (Airtek néven), elsőkerék-hajtású és összkerékhajtású változatban. A középméretű crossover az első Mitsubishi modell az SUV szegmensben.


2013 Outlander PHEV2013-ban az Outlander PHEV (Plug-In Hybrid Electric Vehicle) is megjelenik a kínálatban. Az Outlander PHEV volt az első konnektorról tölthető hibrid SUV a világon. Ami igazán különlegessé teszi az Outlander PHEV-t, az a 2.0 I MIVEC benzinmotor és két elektromotor által nyújtott meghajtás kombinációja.

 

2011 ASXAz ASX 2010-ben mutatkozott be, mint a Mitsubishi kompakt crossover SUV modellje. Az ASX egy igazán sokoldalú, dinamikus autó, amely hamar a vásárlók kedvence lett.2009 i-MiEVA 2009-ben bemutatott Mitsubishi i-MiEV egy teljesen elektromos meghajtású városi kisautó. A modell hagyományos elektromos hálózatról vagy gyorstöltő berendezéssel tölthető fel.

 
 
(Forrás: mitsubishi.hu)
 

 
 
MITSUBISHI ECLIPSE CROSS
 
Genf, 2017. március 7. - Fordulópont
 
 
A 2017-es Genfi Autószalon új mérföldkövet jelent a Mitsubishi Motors Corporation (MMC) számára a teljesen új fejlesztésű Eclipse Cross kompakt SUV Coupé világpremierjének köszönhetően – az új generációs Mitsubishi Motors járművek sorának első képviselőjeként az Eclipse Cross alapjában értelmezi és pozícionálja újra a márkát Európa (szinte kizárólagos) SUV gyártójaként.
 
Az Eclipse Cross kibővíti a Mitsubishi Motors ügyfélkörét, és a következő ASX és Outlander generációval együtt teljesen új irányt mutat a márka számára, öt fontos alappillérre építkezve:

 Eclipse Cross
 
A dinamikus megjelenésű és hasonló menettulajdonságokkal rendelkező SUV Coupé elsőként mutatja meg az MMC új formanyelvét, miközben számos innovatív felszereltséget elsőként tesz elérhetővé a szegmensben.
 
Az  Eclipse Cross elsőként az európai vásárlók számára lesz elérhető 2017 utolsó negyedévétől kezdve (kereskedelmi forgalomban 2017 vége/2018 eleje környékén, az adott piac függvényében), majd ezt követi a forgalmazás Japánban, Észak-Amerikában, Ausztráliában és egyéb régiókban.
 
 
 Az első fázis
 
A Mitsubishi Motors márkát oda helyezve, ahová igazán tartozik, az MMC termékpalettája új fejezetet nyit a jövőben, felhasználva 80 évnyi tapasztalatot a terepjárás terén (az 1936-os PX33 négykerékhajtású prototípus óta), közel 40 évnyi SUV tudást hasznosítva (az eredeti 1982-es Pajero óta), kamatoztatva a közel 30 éves múltra visszatekintő összkerékhajtási technológiát (az eredeti 1987-es Galant VR4 Dynamic Four óta).
 
Az új vízió végeredménye egy teljesen új SUV paletta, amelynek első tagját a 2017-es Eclipse Cross adja. A Mitsubishi Motors SUV kínálatának új tagjaként az Eclipse Cross két alapvető küldetéssel rendelkezik:  
Ebben az értelemben az Eclipse Cross a jelenlegi kínálathoz csatlakozik az ASX és az Outlander közötti rést kitöltve, de más nyelvet beszélve: a kupészerű SUV éles vonalaival, kézműves japán minőségével, kivételes menettulajdonságaival, okos megoldásaival és innovatív felszereltségeivel kibővíti a Mitsubishi Motors célközönségét, új ügyfelek meghódítását lehetővé téve…
 
… a folyamatosan növekvő globális SUV piacon, amely a teljes piac mintegy 25 százalékát teszi ki, és amiből a kompakt kategória örvend a legnagyobb népszerűségnek.
 
… a SUV kupék egyre gyorsabban fejlődő új alszegmensében, amelyet a Mitsubishi Motors elsőként a 2013-as XR PHEV koncepcióval vett célkeresztbe.
 
Az új célok a választott néven is tetten érhetőek, amely nem egy furcsa betűösszetétel, hanem ezúttal igazi név, az MMC két világának érzelmes összekötése:  
 
 
 Formába öntött dinamizmus
 
Az ’egy méret mindenkinek’ korszakának vége, az ügyfelek már olyan dolgokat keresnek, amelyek tükrözik a személyiségüket, legyen szó ruhákról, autókról, termékformákról vagy bármi másról. Az MMC a trendet követve érzelmes formanyelvet kínál az elismert műszaki tartalom mellé.
 
Az elmúlt három évben az MMC teljesen átalakította globális formatervezési folyamatait, hosszú távú megjelenési stratégiát kialakítva, kifejező és eredeti vizuális személyiséggel (’DYNAMIC SHIELD’ koncepció, stb.), amelyet számos nagy sikernek örvendő tanulmányautó is megerősített: a 2015-ös XR PHEV II, a 2015-ös eX-Concept és a 2016-os GT-PHEV tanulmány.
 
Az Eclipse Cross ezeket a törekvéseket valósítja meg sorozatgyártásban, az XR PHEV II Concept egyértelmű átalakulását szemléltetve, figyelembe véve a gyártási és szabályozások adta lehetőségeket.
 
Mindez azonnal egyértelművé válik az autó különösen dinamikus vonalvezetését szemlélve, amely egy rajtra kész atléta vonásait viseli magán.
 
… Az erőteljesen kifejező ’DYNAMIC SHIELD’ vizuális személyiség-koncepció következő evolúciós foka, amelynél a ködlámpák és az irányjelzők alacsonyabban helyezkednek el vaskosabb foglalatban, miközben a LED-es főfényszóró és a nappali menetfény egysége magasabbra került.
 
… A koncepció ék alakú övvonala a mozgás érzetét kelti, összhangban a kupé formával – a dinamizmust tovább fokozza a hátsó ablak nagy dőlésszöge, a hosszú tengelytáv a rövid túlnyúlásokkal és a hangsúlyos első-hátsó kerékjárati ívekkel.
 
… A mélyebben megformázott alsó és felső karaktervonalak szintén az XR PHEV II koncepcióról érkeznek, olyan erőteljes hatást keltve, mintha a felületet tömör fémből marták volna ki.
 
… A felső karaktervonal összefut az autó hátsó részével és fokozza a kiállást az osztott hátsó ablaküveg alatt, amely a koncepcióról érkezett.
 
… A teljes szélességben végigfutó fénysáv magában foglalja a LED-es féklámpát a magasra helyezett LED-es lámpával együtt, amely a jobb észlelhetőséget és az erőteljesebb kiállást is szolgálja.
.
… A hátsó ablaktörlő a hátsó légterelő alatt bújik meg, amely így nem akadályozza a kilátást és nem töri meg a formákat.
 
Egy hatásvadász, barokk részletekről mentes, erőteljes és karakteres formaterv.
 
 
 Kimagasló japán szakmaiság
 
Hogy még inkább alátámasszák a márka új pozícionálását, az MMC formatervezői az összes jövőbeli termék észlelt minőségének szintjét jelentősen fokozzák. Az Eclipse Cross által megkezdett új irányzatnál mindez az anyagok, a textúrák, a színek, a burkolatok, stb. szintjén is tetten érhető, és a kimagasló japán szakmaiság koncepcióját tükrözi, az évszázados ‘Maison Japonaise de Qualité’ jegyében.
   
 
   
A kézműves hatást erősítik a műszerfalon, a kormánykeréken, a középkonzolon és az ajtópaneleken használt szénszálas hatású és fekete zongoralakk betétek, miközben magasfényű ezüst betétek keretezik a műszerfal alsó részét, a középkonzol szegélyeit, az első ajtók fogantyúit, a légbeömlőket, stb…
 
Az Eclipse Cross vezeti be az új fejlesztésű, fokozott minőségű vezérlőszerveket, legyen szó a hagyományos funkciók (váltómű, légbeömlők) vagy az újdonságok (pl. Touchpad vezérő) irányításáról. Ehhez társulnak a teljesen új ülések.
 
 
 
 Horizontális kialakítás
 
További újdonságként az Eclipse Cross magával hozza az MMC Design új műszerfal-kialakítását, amelyben az elrendezést a horizontális tengely határozza meg, az információs (tengely felett) és a működtetési (tengely alatt) funkciókat szétválasztva.
 
Miközben vizuálisan szélesíti az autó belső térét, ez a hagyományos elrendezés segíti a jármű irányítását vezetés közben, miközben a funkciót az alacsonyra helyezett műszerfal által biztosított kivételesen jó kilátás is fokozza, a motorháztető optimalizált magasságával, a szélvédő alakjával és dőlésszögével, valamint az üléspozícióval együtt.
 
A magasra nyúló középkonzol az Eclipse Cross dinamikus megjelenésére, hangulatára és képességeire rímel, a vezetőt cockpit-szerű környezettel körbefogva.
 
 
 
 Csúcstechnika
 
Kihasználva a mai mobil készülékek behálózott kényelmét, az Eclipse Cross látványos technológiai megoldások széles választékát nyújtja (az elérhetőség piac és modellfüggő) – az MMC első ennyire jól felszerelhető modelljeként.
 
 1. – Elsőként a széles középkonzol első része ad helyet a Mitsubishi Motors ‘Touchpad vezérlőjének’.
 
 
A Mitsubishi Motors újdonsága az ember és a gép közötti lehető legintuitívabb kapcsolatot biztosítja. Például a hangerőt úgy is állíthatja, hogy két ujját felfelé vagy lefelé húzza a vezérlő felületén. A Touchpad vezérlővel a különböző audio funkciókat, mint például a rádiót és az iPodot, valamint az Apple CarPlay-t is kezelhetjük.
 
 1. Továbbá a műszerfal felső részén az Eclipse Cross-ban megtalálható az MMC ‘Smartphone Link Display Audio’ rendszere, röviden ‘SDA’. A vékony, 7-colos érintőkijelzőn keresztül elérhető rendszer lehetővé teszi a vezető számára, hogy minimális szemmozgással jusson információhoz. Az Eclipse Cross Smartphone Link Display Audio rendszere támogatja az Apple CarPlay*1-t, amely lehetővé teszi az iPhone*1 készülékek ügyesebb, biztonságosabb használatát az autóban.
 
A vezető használhatja Siri*1-t az SDA érintőképernyőjéről, hogy közlekedési viszonyok tekintetében is optimalizált útbaigazítást kapjon, telefonáljon, hozzáférjen a szöveges üzenetekhez, zenét hallgathasson, úgy, hogy közben továbbra is az útra koncentrálhat. Az SDA támogatja az Android AutoTM*2 szabványt is, amely lehetővé teszi a Google MapsTM,*2, a Google PlayTM*2 zene és további alkalmazások használatát.
 
A Touchpad vezérlő elhelyezése a középkonzolon lehetővé teszi a vezető számára, hogy az SDA-t könnyen, helyváltoztatás nélkül használhassa.
 
1… Az Apple CarPlay, az iPhone és a Siri az Apple Inc. Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye.
2… Az Android Auto és a Google Maps a Google Inc. bejegyzett védjegye.
 
 1. A látványos technológiai újdonságok között megtaláljuk az Eclipse Cross esetében hamarosan elérhető és a kategóriában egészen ritka Head Up Display-t, röviden ’HUD-ot’, amely a vezető látóterében egy különálló kijelzőre vetíti a jármű működtetéséhez szükséges információkat, mint például:
 -   Sebesség
-    Távolságtartó tempomat (ACC) adatai
-    Ráfutásos ütközésre figyelmeztetés (FCM)
-    Állítható sebességhatároló (ASL)
-    Sávváltás-figyelmeztető (LDW)
-    Tempomat
-    Váltási segítség
-    Biztonsági öv figyelmeztetés
-    Ajtónyitásra való figyelmeztetés
-    Navigációs nyilak (kanyarról kanyarra)
 
A virtuális kijelzőt úgy alkották meg, hogy az minimalizálja a fókuszpont-távolságot a vezető látómezője és az információk között, ezáltal a lehető legkevesebbre csökkentve a tájékozódáshoz szükséges szemmozgást, még gyorsabb és biztonságosabb tájékoztatást lehetővé téve.
 
A kihajtható HUD egység a műszercsoport feletti részen található, és a gyújtás használatával automatikusan, vagy bármikor manuálisan mozgatható. A kijelzést az aktuális vezetési pozícióhoz lehet igazítani, a fényerőt pedig a környezeti fénynek és a személyes preferenciának megfelelően lehet beállítani.
 
 
 Okos hétköznapok
 
Kompakt, divatos méreteivel az Eclipse Cross szellős és tágas belső teret biztosít az utasok számára.
A 2670 mm-es tengelytávból, a 4405 mm-es teljes hosszúságból és az 1805 mm-es szélességből eredően otthonos tér veszi körül az utazókat, többek között az alacsony műszerfalnak és az állítható ülésmagasságnak is köszönhetően.
Az Eclipse Cross csomagtartója a 60:40-es arányban dönthető, csúsztatható és állítható támlaszögű hátsó üléssorral maximális használhatóságot biztosít a SUV kupés megjelenés feláldozása nélkül. Miközben a hátsó utasoknak bőséges lábteret kínál (200 mm-es állíthatósággal), a személyre szabott ülésbeállítást is elősegíti (például a 16-32°-ban és 8 fokozatban állítható döntéssel), és a hátrafelé erőteljesen lejtő tetővonal ellenére bőven mért fejteret is nyújt a modell.
Az általános tágassághoz az okos tetőkialakítás is hozzájárul, amely még az opcionális panorámatetővel is kényelmesen bőséges fejteret kínál, egyben zavartalan kilátást biztosítva az égboltra.
Emellett a keskeny, mégis erőteljes küszöböket teljesen lefedi az ajtópanelek alsó része, így az utasok könnyű be- és kiszállásnak örülhetnek, kellemetlen időjárás esetén is a lábak összekoszolása nélkül.
Végül a belső tér nyugalmához hozzájárulva az Eclipse Cross igazán csendes autónak minősül:  Eclipse Cross
 
 A hajtáslánc
 
Ha a forma funkciót követ, akkor ezt a funkciót nem szabad feláldozni az öncélú látványosságok oltárán. Az Eclipse Cross esetében az MMC mérnökei a SUV Coupé-t felruházták olyan menettulajdonságokkal, amelyek valóban méltóak egy kupéhoz:  
Az erősítő intézkedések közül kiemelkedik a 3-pontos toronymerevítő, amely minden modellhez alapfelszereltségként jár, és kiválóan kiegészíti a karosszéria további erősítéseit. Ennek eredményeképp közvetlenebb kormányzási érzetet kapunk, és még jobb lesz az egyenesfutás nagy tempónál.
 
A gyártásnál strukturális ragasztást alkalmaznak az ajtóknál, a csomagtérnyílásnál és a hátsó kerékjáratnál egyaránt. Ez fokozza a torziós merevséget, még közvetlenebb kormányzási érzetet és a vibrációk csökkentésével még kényelmesebb rugózást eredményezve.
   
A hátsó futómű felső és alsó lengőkarja kiegészítő rögzítést kapott, miközben kiegészítő lengőkar is fokozza a sokszínűséget. A fokozott rugalmasságnak köszönhetően a kerekek bemozdulása esetén még több ütést tudnak elnyelni, egyenes haladásnál pedig jóval több kellemetlen vibrációt nyelnek el. A hátsó többlengőkaros futómű az oldalirányú erőhatásokkal szemben merevebb, amely pontosabb és közvetlenebb kormányzást biztosít, miközben javítja a jármű stabilitását.
   
Kiindulásként az összkerékhajtási rendszer a gázállástól, a jármű sebességétől és a vezetési körülményektől függően elosztja az optimális nyomatékot az első és a hátsó tengelyek között.
 
Ezt követően az Eclipse Cross esetében az S-AWC fékkel működtetett aktív perdültetszabályozó rendszere (‘AYC’) kerül képbe. Ezzel az S-AWC az érzékelők segítségével pontosan meghatározza a kormányzási igényt és a jármű aktuális viselkedését, figyelembe véve a kormányzás szögét, az esetleges kerékkipörgést, a hajtóerőt, a fékerőt és a kerék sebességét. A perdületszabályozó visszajelzése alapján a rendszer úgy alakítja a hajtóerőt a kerekeken, hogy az segítse a vezető kormányzási szándékát. Az S-AWC így fokozza a kanyarvételek pontosságát, a jármű stabilitását egyenesben vagy sávváltáskor, valamint a kezelhetőséget alacsony tapadású felületeken.
Továbbá az Eclipse Cross S-AWC rendszere három vezetési üzemmóddal rendelkezik, amelyet a középkonzolon található üzemmód-választó segítségével lehet állítani:  
Piactól és modellváltozattól függően az Eclipse Cross elérhető elsőkerékhajtással is.
   
Miközben az új erőforrás nagyobb nyomatékot szolgáltat az alsó és középső fordulatszám-tartományban, mint az MMC jelenlegi 2,0- vagy 2,4-literes benzinmotorjai, és a felső tartományban is kiegyenlített nyomatékgörbével rendelkezik, az 1,5 literes motor késlekedés nélkül reagál a vezető parancsaira, köszönhetően a hengerfejhez integrált leömlőknek, a szívó- és kipufogó oldali ’MIVEC’ változó szelepvezérlésnek, valamint a kompakt, lefúvószeleppel rendelkező turbófeltöltőnek.
 
Továbbá az üzemanyag precíz befecskendezéssel kerül a hengerekbe, az aktuális menetszituáció függvényében, kimagasló szintű üzemanyag-hatékonyságot és kiváló emissziót lehetővé téve (a pontos értékeket a későbbiekben tesszük közzé – az európai homologizáció folyamatban van).
   
Mindez alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást, jobb emissziót, csökkentett zajszintet és fokozott teljesítményt tesz lehetővé. Továbbá a dugattyúk, a hajtókarok és a főtengely súlycsökkentése lágyabb, egyenletesebb gyorsítást eredményez a teljes fordulatszám-tartományban.
   
A CVT vezérlése lépcsős felváltást biztosít, hogy csökkentse a fokozatmentes automataváltókra jellemző hezitálás érzést, amikor a motorfordulat stagnál a folyamatos váltás hatására. A felfelé váltási séma átadja a gyorsulás érzetét, mivel nagyobb mértékben lépcsőzik az áttételek között, olyan érzetet keltve, mintha a CVT hagyományos automataváltóként cserélné a fokozatokat.
  Továbbá a szolenoid-olajpumpa lágy motorindítást tesz lehetővé az automatikus start-stop funkciót követően, amely hozzájárul a jobb üzemanyag-fogyasztáshoz.
 
A piac és a modellváltozattól függvényében az 1,5 literes benzinmotorral szerelt Eclipse Cross 6-fokozatú kézi váltóval is elérhető lesz.
 
 
 Biztonsági paletta
 
A piaci igényeket követve az Eclipse Cross az MMC legfrissebb vezetési segédrendszer-arzenáljával felszerelve érkezik (az elérhetőség piac és modellfüggő). A rendszerek a különböző féle érzékelők teljes autót behálózó információira támaszkodva előre jelzik a balesetveszélyt, és segíti a vezetőt annak elkerülésében:
         
         
 
 
***
 
 
MŰSZAKI ADATOK
A 2017-es Genfi Autószalonon kiállított autók / EU specifikációk
 
 
H x Sz x M (mm) 4405 x 1805 x 1685
Tengelytáv (mm) 2670
Nyomtáv elöl/hátul (mm) 1545 / 1545
Motor és váltó   1,5 literes közvetlen befecskendezéses turbómotor / CVT
  2,2 literes turbódízel motor / 8-sebességes automataváltó
Hajtáslánc   Elektronikusan vezérelt összkerékhajtás

 Párizsban a Mitsubishi GT-PHEV SUV

A Párizsi Autószalonon debütált Mitsubishi GT-PHEV csupán koncepció, de mutatja, a Mitsubishinek is van ám konnektoros SUV-ja, és jön majd belőle egy újabb is.

Felismerhetően mitsubishis, mégis új vonalakat hozó hűtőmaszk, természetesen LED fényszórókkal a GT-PHEV orrán

Felismerhetően mitsubishis, mégis új vonalakat hozó hűtőmaszk, természetesen LED fényszórókkal a GT-PHEV orrán

Ahogyan az várható volt, az idei Párizsi Autószalon olyannyira az elektromobilizációról szólt, hogy még a Peugeot is kiállította egyetlen ma is kapható elektromos modelljét, a ma már korosnak látszó, ám használtan a legjózanabb elektromos modellnek számító iOnt. Annak Mitsubishi megfelelője, az i-MiEV is látható volt, de a japánok természetesen a szabadidőautós vonalat is erősítették. Azzal, hogy felhívták a figyelmet a nálunk is mind gyakoribb, zöld rendszámra is jogosult Outlander PHEV konnektoros SUV-ra. Utódjának előfutárát jelenti ugyanis a GT-PHEV GT, amelyből egy előzetest már Párizs előtt is láthattunk, most viszont kívül-belül megtekinthető volt.

 
Hátul sem spóroltak a Ground Tourer, meg persze a Plug-in Hybrid Electric Vehicle szavakat rövidítő GT-PHEV esetén a LED fényekkel

Hátul sem spóroltak a Ground Tourer, meg persze a Plug-in Hybrid Electric Vehicle szavakat rövidítő GT-PHEV esetén a LED fényekkel

A ma kapható Outlandernél könnyebbnek és szerényebb légellenállásúnak ígérik az aktív hűtőlamellákkal, továbbá szintszabályzós, magas tempónál a karosszériát automatikusan süllyesztő futóművel szerelt modellt. A koncepció természetesen a márka új dizájnnyelvét hozza. A középső tetőoszlop nélküli, ellentétesen nyíló első és hátsó ajtajú tanulmány szokatlan módon ötüléses, hátsó középső helye viszont csenevész.

Szinte sík padló, ötüléses utastér, ám inkább csak négy felnőttnek elegendő hely a remek beszállási kényelemet adó, középső tetőoszlop nélküli karosszériában

Szinte sík padló, ötüléses utastér, ám inkább csak négy felnőttnek elegendő hely a remek beszállási kényelemet adó, középső tetőoszlop nélküli karosszériában

Kívül-belül határozott, zömében egyenes vonalakat láthatunk, a műszerfal a „horizontal dashboard” fantázianevet kapta, jó kilátást és tágas belteret kíván adni. Teszi mindezt vaskos középkonzollal, amire a hajtásláncot hangoló útfelület-választós körkapcsoló került. A hajtáslánc 2,5 literes benzines és három darab elektromos motort ad. Utóbbiakból egy előre, kettő a két hátsó kerékhez került. Konnektorból is tölthető akkumulátora 25 kWh-s, a jelenleg alkalmazottnál nagyobb energiasűrűségű, a kedvező tömegközéppont érdekében a padlóba épített. Fogyasztási adatokról, hatótávról egyelőre nincs infó, arról viszont van, hogy a GT-PHEV olyan okos autó lenne, hogy hajtásláncát, üzemmódjait a navigációs adatok alapján állítaná. Autópályán saját maga döntene a hibrid, vagy akár az akkutöltöttséget megőrző üzemmód mellett, hogy aztán a városban emissziómentesen haladhasson.

Digitális műszerblokk, kijelzős, kamerás visszapillantók és egyenes vonalak az elöl vaskos középkonzollal szeparált beltérben

Digitális műszerblokk, kijelzős, kamerás visszapillantók és egyenes vonalak az elöl vaskos középkonzollal szeparált beltérben


(Forrás: AUTONAVIGATOR) 

Örökség

Örökség

MMC Örökség

A ma "Mitsubishi Motors Corporation" néven ismert vállalat hosszú és gazdag múltra tekint vissza a XIX. Században, abban az időben, amikor a gőzerő a szárazföldön és a tengeren uralkodott ...

 

Vissza 1870-re

Japán gyors iparosodása az 1800-as évek végén növelte vállalkozói ambíciókat. A legmerészebb az összes közül Yataro Iwasaki volt, aki a Mitsubishi alapítója lett. Szamuráj családban született, képes vezetőnek bizonyult és 1870-ben úgy döntött, hogy három gőzhajóval saját hajózási társaságot hoz létre.

 

Két klán címer, egy logó

Kezdetben Yataro "Tsukumo" néven hívta cégét, de a hajóin található zászlókon a ma már híres Három Gyémánt embléma volt feltüntetve, és 1874-re felvette a "Mitsubishi" (vagy "Három gyémánt") nevet. Két kép kombinálásával megalkotta a ma már híres Három Gyémánt jelet is: családja címerének szögletes alakját és az első munkáltatója, a Tosa nemzetség háromlevelű címerét.

 

Kereskedelem, bankok és repülőgépek

A túlórából a Mitsubishi sikeres vállalattá nőtte ki magát, amely számos területen jelen van, a nemzetközi kereskedelemtől és a hajógyártástól kezdve a banki, optikai és repülőgép-tervezésig és gyártásig. Valójában a repülőgépgyártás elsőbbséget élvezett az autógyártással szemben, ami a Mitsubishi első autójának, a három évvel korábban piacra dobott Model-A gyártásának 1921-es befejezését írta.

 

Landmark járművek

Az A-modell megszűnése nem akadályozta meg a Mitsubishit abban, hogy tovább vizsgálja a közlekedést, és bevezette Japán első dízelmotorját ("450AD"), amelyet 1931-ben használtak gépjárművekben, vagy a Mitsubishi első buszát a következő évben. Néhány évtizeddel később kiemelkedő jelentőségűvé vált Japán első 4WD járműve, valamint a mai ASX, a New Outlander és a Pajero előfutára, amelyet 1936-ban mutattak be: PX33.

 

Gyors pálya

Az 50-es és 60-as évek japán gazdasági fellendülésével párhuzamosan a Mitsubishi fokozta autóipari tevékenységét a vadonatúj 500-as időben történő 1960-as bevezetésével: egy alaposan megtervezett kisautó ugyanolyan nyugodt a városban, mint a pályán, így a Mitsubishi az első (osztály) győzelem az 1962-es Makaó Nagydíjon. Ugyanebben az évben bemutatták a Colt 600-at: az első Mitsubishi autót, amely ezt a ma már híres nevet viseli.

 

Bővítés és innováció

A Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. "Gépjármű-részlegét" 1970-ben szétválasztották "Mitsubishi Motors Corporation" vagy "MMC" néven, ami egy új terjeszkedés kezdetét jelentette az ambiciózus új Lancer 1973-as későbbi bevezetésével: az első Európában forgalmazott Mitsubishi autó (1975), amely valóban megteremtette a Mitsubishi Motors fantasztikus hírnevét a motorsportban.

Stílusos, szívós és lendületes Lancer egyben az autók hosszú listájának előfutára volt, amely a Mitsubishi védjegyes innovációját hozzáadta ehhez az egyenlethez, a világ első Silent Shaft technológiájától a mai úttörő New Outlanderig: az első autó sorozatgyártásban egy nagy az a gyártó, amelynek architektúráját kezdettől fogva úgy alakították ki, hogy beépítse a belső kombinált motorokat (benzin vagy dízel) és a beépíthető hibrid elektromos hajtásláncokat - ez a jármű megerősíti, hogy a Mitsubishi Motors a zöld technológiák terén vezető világelső pozíciót képvisel

Japán globális szereplő

A Mitsubishi Motors büszke japán örökségére és Mitsubishi örökségére. Az évek során mindkettő lehetővé tette, hogy egyedi személyiséget teremtsen a Mitsubishi márka számára, összekeverve az éles japán dizájnt és kivitelezést, a legnagyobb megbízhatóságot, a kiváló ár-érték arányt, erős innovációs érzékkel és a sportszellemünkben rejlő érzelmekkel.

Ma a Mitsubishi Motors egy közepes méretű gyártó (1 001 000 darab az FY11-hez), globális területtel, és Japánban tervezett és kifejlesztett járműválasztékot épít a világpiac számára, 6 fő gyártási központba építve, 4 különböző országban (+ 12 üzleti partner létesítménye körülbelül 11 országban) és több mint 160 világpiacon értékesítik.

Holnap a Mitsubishi Motors Corporation elkötelezett a termékstratégia két alapvető váltása mellett, összhangban a globális piaci kereslet strukturális változásával:

 •  A regionális (azaz egy adott régióban ugyanarra a régióra kifejlesztett) autókról a globális autókra (azaz központilag fejlesztve, intelligens architektúrákat alkalmazva, amelyek lehetővé teszik az összes szükséges variációt és derivatívát), például a most indított, teljesen új, innovatív "Global Small" a B-szegmens.
 •  Nagyon kézzelfogható lépés a terepjárókra összpontosító adattábláról a professzionális / nagy teherbírású 4x4-es piacon jelen lévő, környezetbarát személygépkocsik / crossoverek szállítójává, amelyet innovatív, saját technológiák támogatnak, mint például az elektromos hajtáslánc (először az i-MiEV-vel 2009), alacsony CO ...
 

Egy család - egy örökség - három alapelv

Az eredeti, 1870-ben alapított hajózási társaságtól kezdve a Mitsubishi az évek során egy japán központú, több tevékenységet folytató globális vállalatcsoporttá nőtte ki magát, többségük az ágazatuk vezetőjeként.

A legmodernebb technológiájukról, globális elérhetőségükről és elkötelezettségükről a társadalom nagyobb javának szolgálatában elismert, a ma függetlenné vált Mitsubishi vállalatok külön-külön működnek a különböző irányítási stratégiáknak megfelelően. Azonban mindannyian ugyanazzal az örökséggel rendelkeznek, és többségüknél a Mitsubishi név és a híres Három Gyémánt logó.

A Mitsubishi negyedik elnöke, Koyata Iwasaki által létrehozott három alapelv vagy irányítási filozófia is köti őket: a "Mitsubishi DNS-ének" tekintik őket, mint a hagyományok töretlen fonalát:

 • "Shoki Hoko" - Vállalati felelősség a társadalom iránt
 • "Shoji Komei" - integritás és tisztesség
 • "Ritsugyo Boeki" - globális megértés az üzleti életen keresztül

Ezeknek a filozófiáknak az alátámasztásával az egész csoport nyitott szervezetek formájában folytatja az aktív tevékenységet.

(Forrás: mitsubishi.com)